Zηνοβία Τσαντρίζου – Υποψήφια νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

H αναζωογόνηση της οικονομικής μας δραστηριότητας, παράλληλα με την υγειονομική ασφάλεια για όλους μας- εργαζόμενους και επισκέπτες – αποτελεί καίριο μέλημα κάθε επιχειρηματία, μετά από μια μακρά λίστα πληττόμενων δραστηριοτήτων σε κλάδους όπως τα ξενοδοχεία και καταλύματα, τις επιχειρήσεις επισιτισμού, αθλητισμού, πολιτισμού, μεταφορών και άλλες, με αναστολές συμβάσεων εργασίας και ειδικών αποζημιώσεων που επέφεραν η πανδημία και τα lockdowns.

Τα χρόνια που πέρασαν με την οικονομική κρίση, πρόσφατα με την υγειονομική κρίση, τα ισχυρά περιβαλλοντολογικά φαινόμενα, ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής αλλά και με την τελευταία καταστροφική σεισμική ακολουθία, μας έφερναν και μας φέρνουν αντιμέτωπους με νέες καθημερινές προκλήσεις. Η επιχειρηματική οικογένεια προσπάθησε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με δομικές εσωτερικές αναδιοργανώσεις στις επιχειρήσεις, με ψηφιακή αναβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, με καινοτόμα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα αλλά και ως αρωγοί της κοινωνικής συνοχής, ανταποκρίνεται με κατανόηση, στα μέτρα του δυνατού, στα πληττόμενα μέρη και πρόσφατα με ένα κύμα αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Συνάδερφοι ,

Στις επερχόμενες εκλογές του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -ΣΕΒΠΗ, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, θα είμαι υποψήφια για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπέβαλα την υποψηφιότητα μου με κύριο σκοπό να βοηθήσω στην καίρια επικοινωνία του μηνύματος της σημασίας της επιχειρηματικής κοινότητας της ΒΙΠΕ, των προβλημάτων των επιχειρήσεων της αλλά και των επιτευγμάτων αυτών. Με όπλα την εξωστρέφεια του Συνδέσμου, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του και τη δυναμική που μπορεί να αναπτύσσει με τη δική μας μαζική συμμετοχή και ψήφο, ας δυναμώσουμε τη φωνή του επιχειρηματία στη ΣΕΒΠΗ.

Σας καλώ να δώσουμε δυναμικά το παρών, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 15.30 στην ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, στο γραφείο του Συνδέσμου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου (Δύο Αοράκια).

 

Λίγα λόγια για μένα,

Έχω σπουδάσει  Management Science στο University of Kent Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και κατέχω πτυχίο Οικονομικών με Μεταπτυχιακές σπουδές, MΑ International Economics, Banking and Finance από το Cardiff University.  Μετά από 20+ χρόνια στον τραπεζικό κλάδο, στην ανάλυση των οικονομικών στοιχείων Μεγάλων Επιχειρήσεων (corporate), την αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου και τη Δ/νση Χρηματοδοτήσεων Τουριστικών και Νησιωτικών Επιχειρήσεων, με εξειδίκευση στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Νησιώτικων επιχειρήσεων, στο Ηράκλειο, συνδιοικώ στη Super Creta Gas – ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ, την επιχείρηση μας στο χώρο των υγρών καυσίμων και λιπαντικών, από το 2015 ενώ από το 2019 ασχολούμαι αποκλειστικά με αυτήν. Συμμετέχουμε σε επιχείρηση, χονδρικού εμπορίου ορυκτελαίων και λιπαντικών, με τη δική μας σειρά Λιπαντικών Αυτοκινήτων, τη «GiNiT Oil» και μέσω της Super Creta Group (Super Creta Suites) σταδιακά οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες αναπτύσσονται και στον κλάδο της φιλοξενίας & εστίασης.

Γνωρίζω καλά τη θέση της γυναίκας στην επιχειρηματικότητα. Η γυναικεία δημιουργικότητα και η επιχειρηματική της προοπτική παραμένει μία σχετικά ανεκμετάλλευτη πηγή οικονομικής ανάπτυξης και προόδου, που πρέπει να επεκταθεί και να εξελιχθεί ποσοτικά και ποιοτικά, προκειμένου να αυξηθούν και τα επίπεδα του υγιούς ανταγωνισμού της κοινωνίας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις στόχευαν ανέκαθεν στην ταχύτατη βραχυπρόθεσμη αύξηση των εσόδων τους χωρίς να έχουν μελετήσει ιδιαιτέρως τα χαρακτηριστικά που αυτές πρέπει να διαθέτουν και ακόμη, χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους τον παράγοντα του φύλου.

Με την πάροδο, ωστόσο, του χρόνου, τη χειραφέτηση των γυναικών, τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και την ελεύθερη και απεριόριστη πρόσβαση όλων στη γνώση, οι γυναίκες συμμετέχουμε ενεργά τόσο στις επιχειρήσεις, από τα πρώτα στάδια ίδρυσής τους μάλιστα, όσο και στα κοινά. Η συνεχή, δυναμική και σταθερή παρουσία μας και η συμμετοχή θα επιτύχουν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά προκλήσεις και κάθε είδους καθημερινές δυσκολίες. Πετύχαμε πολλά, μπορούμε καλύτερα με ίσες ευκαιρίες στους χώρους εργασίας και συμμετοχής των γυναικών. Εάν η κοινωνία μας θέλει να αναπτυχθεί και να ευημερήσει στο σύνολο της και ο τομέας της επιχειρηματικότητας οφείλει να κρατά τις πόρτες του ανοιχτές σε όλους, άνδρες και γυναίκες.

Με εκτίμηση,

 

Ζηνοβία (Τζίνα) Τσαντρίζου

Co-Founder & CEO

MSc Int. Economics- Banking & Finance

mobile: +30 694 7775986

web: www.jinatsantrizou.com

Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου Οδός Ά