Βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2021», στο πλαίσιο του Θεσμού Βραβείων Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στο 6ο Δ|Υ|Ο Forum

Το απόγευμα του Σαββάτου, 23 Οκτωβρίου 2021, είχαμε τη χαρά και τιμή να παραλάβουμε το βραβείο «ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2021» από την συντονιστική Επιτροπή των Βραβείων για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, σε μια ξεχωριστή τελετή στο περιστύλιο του ΖΑΠΠΕΙΟΥ Μεγάρου.
Τα βραβεία απονεμήθηκαν στο πλαίσιο του 6ου ΔΥΟ Forum, ενός Θεσμού που έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα από το 2016 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ζάππειο Μέγαρο (www.dyoforum.gr).

Η «Super Creta Gas – ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ», στο πρόσωπό μου, ήταν επιλέξιμη σαν υποψήφια για την Βράβευση των πλέων σημαντικών γυναικών της χώρας μας, στο χώρο του επιχειρείν.
Η επιλογή στο πρόσωπό μου, σαν υποψήφια προς βράβευση, έχει στηριχθεί στην αξιολόγηση της ICAP για τις 500 πλέον δυναμικές γυναικείες προσωπικότητες, από τις 8.500 περίπου γυναίκες, που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στο χώρο των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο Θεσμός αυτός, που στόχο έχει την έγκριτη ενημέρωση κοινού και επαγγελματιών στα θέματα πρόληψης, ποιότητας ζωής και ευαισθητοποίησης στο περιβάλλον, γίνεται με την συνεργασία 10 επιστημονικών εταιρειών και με τις Αιγίδες του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη & τον Πολιτισμό, την Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής, Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών.

 

 

 

Η Βράβευση μας τιμά διπλά, ως εταιρεία αλλά και εμένα προσωπικά μιας και τα βασικά κριτήρια που ελήφθησαν υπόψη στις εν λόγω βραβεύσεις, απόλυτα αντικειμενικές στην αναγνώριση του έργου γυναικείων προσωπικοτήτων στο χώρο του Ελληνικού επιχειρείν, στις επιλογές της Συντονιστικής Επιτροπής είναι:

  • Το οικονομικό μέγεθος και η σημασία της εταιρείας στον ελληνικό επιχειρηματικό χώρο
  • Η ευαισθησία της εταιρείας στην προστασία του περιβάλλοντος
  • Η αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας
  • Ο βαθμός καινοτομίας των υπηρεσιών ή προϊόντων
  • Το εργασιακό περιβάλλον
  • Η στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
  • Η ανάπτυξη της εταιρείας στις Διεθνείς Αγορές (εξαγωγές)

 

Στη τελετή των βραβεύσεων παρευρίσκονταν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) κ. ο Ioannis Chatzitheodosiou, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα. Σοφία Βούλτεψη, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Μαρία Συρεγγέλα, σε online σύνδεση, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ κ. Νίκος Γρέτζελος, ο Γ’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ηλίας Μάνδρος, τα μέλη της ΔΕ του ΕΕΑ κ.κ. Νίκος Παναγιωτάκης και Γιάννης Βαφειαδάκης, η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ κυρία Sophia Efraimoglou, η Πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Παθολογικής Εταιρίας (Ε.Π.Ε.) κα. Ματίνα Παγώνη, η Κλινική Ψυχολόγος κα. Anna Kandaraki Clinical Psychologist, και δημοσιογράφοι.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, στις 13:00μμ, συμμετείχα σε Ημερίδα για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, διοργάνωσης του ΕΕΑ και της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ, στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΡΜΗΣ, όπου ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) κος Ioannis Chatzitheodosiou παρέθεσε μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα :” ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”

 

Στα πλαίσια του 6ου ου Δ| Υ| Ο Forum είχα επίσης την ευκαιρία να επισκεφτώ το περίπτερο της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ και να ενημερωθώ για τις δράσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών & τα νέα της Επιτροπής που μόνο στόχο έχουν την ανάδυση των δεξιοτήτων των γυναικών και της εσωτερικής δύναμης που έχουν, την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού, την ενίσχυση του πλαισίου για την εξισορρόπηση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής, την ενδυνάμωση των γυναικών και την ενσωμάτωση τους αλλά και την ενίσχυση της συμμετοχής τους στα χρηματοδοτικά εργαλεία!

Στο περίπτερο τους ενημερώθηκα αναλυτικότερα :

  • Για την πρόληψη για τον Καρκίνο του Μαστού – Breast Cancer Awareness από την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία | Ίαση| Στήριξη Ε.Μ.Ε.Ι.Σ
  • Για τις δράσεις του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, ΚΕΘΙ, που ενεργοποιείται δυναμικά στη προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής ζωής, με κύριο στόχο την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων
  • Για την ηθική παρενόχληση και βία στον εργασιακό χώρο με την στήριξη του 1ου Ελληνικού Σωματείου για την Εργασιακή Ειρήνη & την Ψυχική Υγεία των εργαζομένων NoMobbing

Η οικογένεια της «Super Creta Gas – ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ» ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μου έκαναν να με συμπεριλάβουν μεταξύ των πλέων σημαντικών γυναικών της χώρας μας, στο χώρο του επιχειρείν !

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Ζαχαρία Καπλανίδη, Οικονομολόγο και Πρόεδρο του Ομίλου Zita, τον κ. Γεράσιμο Κουλουμπή της Zita-Congress, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, την Επιτροπή της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ, την ICAP.

Το Βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2021», στο πλαίσιο του Θεσμού Βραβείων Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, στο 6ο Δ|Υ|Ο Forum, αφιερώνεται στην Ομάδα μας :
Τον σύζυγό μου Σταύρο Κουμουλά και την οικογένεια μας, στo ανθρώπινό μας δυναμικό, τα κορίτσια και τα αγόρια της «Super Creta Gas – ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ» και στους συνεργάτες μας !

Σας ευχαριστούμε !