Τζίνα Τσαντρίζου: Υποψήφια στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Διαβάστε την επιστολή ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της κ. Τσαντρίζου αλλά και τους στόχους που έχει θέσει σε προτεραιότητα.
Την υποψηφιότητα της στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου γνωστοποιεί με επιστολή της η κ. Τζίνα Τσαντρίζου, Co-Founder & CEO της Super Creta Group.

Η κ. Τσαντρίζου συμμετέχει ως υποψήφια με την Παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι» σε τοπικό επίπεδο αλλά και Πανελλαδικά με την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (ΑΚΙΟΕ) για την ανάδειξη της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ), ενός φορέα, που κατά τη μακρόχρονη ιστορία του, υπηρετεί την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Διεκδικώ τα συμφέροντα μας με ανθρωποκεντρική εμβέλεια, προκρίνω τη γυναικεία συμμετοχή και υποστηρίζω τη δυναμική ένταξη των νέων.», τονίζει η ίδια στην επιστολή της ενώ απευθύνει κάλεσμα για τη δημιουργία μίας πρότυπης οικονομικής κοινότητας.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή

«Το Επιμελητήριο Μπροστά»

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητά μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου,

Ως ενεργή πολίτης, επιστήμονας και επιχειρηματίας της πόλης του Ηρακλείου, εργάζομαι καθημερινά με αμέριστη διάθεση, προσβλέποντας στο καλύτερο αύριο. Στο εν λόγω πλαίσιο και με αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου και διεκδικώ την εμπιστοσύνη σας, στις επερχόμενες εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

Συνιστά τιμή για μένα, η πρόταση να συμμετέχω ως υποψήφια με την Παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι» σε τοπικό επίπεδο αλλά και Πανελλαδικά με την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (ΑΚΙΟΕ) για την ανάδειξη της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ), ενός φορέα, που κατά τη μακρόχρονη ιστορία του, υπηρετεί την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Συντάσσομαι, με καταξιωμένους και αξιόλογους επιστήμονες, με κοινό όραμα την ανάδειξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε ισχυρό θεσμό της Ελληνικής Οικονομίας. Κύρια προσπάθεια μου η ενίσχυση – μέσω των θεσμικών οργάνων – της προστιθέμενης αξίας των μελών του Επιμελητηρίου.

Μέρος του πλάνου που έχει καταρτιστεί και ως άμεση προτεραιότητα, αναφέρονται οι κάτωθι στόχοι:

– Εκπόνηση μελετών – ερευνών περιφερειακής εμβέλειας.

– Ενίσχυση του θεσμού του Mentoring και καθιέρωση Μητρώου Μεντόρων.

– Λειτουργία του Παρατηρητηρίου Κρητικής Οικονομίας.

– Καθιέρωση ετήσιου Οικονομικού Συνεδρίου.

– Διοργάνωση σεμιναρίων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των μελών μας.

– Η μέγιστη εκπροσώπηση του ΟΕΕ σε επιτροπές και συμβούλια πανελλαδικά.

– Επέκταση των προγραμμάτων και των παροχών για τα μέλη.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο οφείλει:

– Να πρωτοστατεί στο οικονομικό γίγνεσθαι ως επιστημονικός φορέας

– Να αναπτύσσει την οικονομική σκέψη και να ενθαρρύνει τον προβληματισμό.

– Να συμβουλεύει και να εκπαιδεύει την κοινωνία και τη νέα γενιά.

– Να λειτουργεί ελεγκτικά-συμβουλευτικά της δημόσιας διοίκησης, με παρεμβάσεις, γνωμοδοτήσεις, προτάσεις και λύσεις.

– Να προάγει την επιχειρηματικότητα, να καταπολεμά την γραφειοκρατία, να υποστηρίζει την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, και να συνδράμει στην αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Με οδηγό και φάρο τις αξίες, χωρίς συστημικές αγκυλώσεις, ας δυναμώσουμε το Επιμελητήριο, με τη δική μας μαζική συμμετοχή και ψήφο.

Όλοι μαζί, με νέες ιδέες, γνώση και κυρίως με πίστη στις δυνατότητες του «επιχειρείν» και κυρίως των Ανθρώπων, θα εργαστούμε για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και καινοτόμο Οικονομικό Επιμελητήριο.

Διεκδικώ τα συμφέροντα μας με ανθρωποκεντρική εμβέλεια, προκρίνω τη γυναικεία συμμετοχή και υποστηρίζω τη δυναμική ένταξη των νέων.

Προσκαλώ όλους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Με σεβασμό στις προτάσεις και ιδέες σας, να δημιουργήσουμε ΜΑΖΙ μια πρότυπη οικονομική κοινότητα.

Είμαι βέβαια ότι θα τα καταφέρουμε.

Με εκτίμηση,

Τζίνα Τσαντρίζου

Πηγή: Cretalive