«Οι γυναίκες είναι παρούσες έτοιμες να ηγηθούν» – Political.gr

Η κα. Ζηνοβία Τσαντρίζου συνιστά φωτεινό παράδειγμα γυναίκας που διαπρέπει στον κόσμο της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια της Κρήτης, αποδεικνύοντας με την προσπάθειά της, ότι οι επιτυχημένες ιστορίες είναι εφικτές ακόμη και μακριά από την Αθήνα, εφόσον θεμελιώνονται σε στόχους, αφοσίωση και επιμονή στην πρόοδο.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων/Management Science στο Ηνωμένο Βασίλειο και πήρε πτυχίο Οικονομικών από το University of Kent με μεταπτυχιακές σπουδές International Economics, Banking and Finance από το Cardiff University.
Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία το 2001 από τον τραπεζικό κλάδο και τα χρηματοοικονομικά, ενώ μετά από 20 χρόνια έχοντας αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες, προχωρά σε νέα επαγγελματικά βήματα δίχως να περιορίζεται στον ρόλο του οικονομολόγου. Από το 2015, συνδιοικεί τον ‘Ομιλο “SCG – SUPER CRETA GROUP”, ενώ προσφάτως, δημιούργησε την “KUDOS EXPERIENCE” στη ΒιΠε Ηρακλείου, για την ταυτότητα της οποίας άντλησε στοιχεία εμπνευσμένα από τον μινωικό πολιτισμό.
Εκτός από την επιχειρηματική της πορεία, η κα. Ζηνοβία Τσαντρίζου δραστηριοποιείται ως ενεργό μέλος της κοινωνίας των Πολιτών, σε φορείς και οργανώσεις, προσφέροντας τη στήριξή της σε καίρια ζητήματα της τοπικής κοινωνίας.
Είναι εκλεγμένη Γενική Γραμματέας στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ), ως μέλος στις διεργασίες του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου – (ΕΒΕΗ) αλλά και του Οικονομικού Επιμελητηρίου καθώς και στο International Chamber of Commerce – ICC Hellas για την προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου ενώ στις δράσεις του ICC Women Hellas είμαι υπεύθυνη για το τμήμα Βιομηχανίας στην Κρήτη.
Είναι ενεργό μέλος του «οικοσυστήματος» για την ενδυνάμωση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και Ηγεσίας, με συμμετοχή σε ποικίλα επιχειρηματικά συνέδρια. Επίσης, είμαι διακεκριμένο μέλος ΣΕΓΕ, μέλος του γυναικείου σωματείου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΕΣ» και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού “Women in Business and Science” και του «ΑΞΙΟΤΗ». Επιπρόσθετα, έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο της κας Ρυσσάκη, «Ελληνίδες του Κόσμου», μια έκδοση που προβάλλει τα επιτεύγματα και την πορεία δραστήριων γυναικών της Ελλάδας.
Σταθερά δίπλα στο έργο της κοινωνίας, η κα. Ζηνοβία Τσαντρίζου συνιστά παράδειγμα επιχειρηματία και υπενθυμίζει ότι η επιτυχία δεν έχει φύλο και πως οι γυναίκες διαθέτουν τις ικανότητες να ανταποκρίνονται όχι μόνο σε όλους τους τομείς του «επιχειρείν», αλλά και στους πολλαπλούς ρόλους που καλούνται να διαχειριστούν στην καθημερινότητά τους.
Ζει μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης, είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.

 

1. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα χαρακτηριστικά μιας καλής επιχειρηματία; Υπάρχει συνταγή επιτυχίας;
Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση στη συνέντευξη την οποία ξεκινάτε με μία κομβική ερώτηση. Πολλοί με ρωτούν αν υπάρχουν πετυχημένες πρακτικές. Πολλές γυναίκες αναζητούν τις συνταγές επιτυχίας που διευκολύνουν την καταξίωση και ανέλιξή τους στις επιχειρήσεις. Σεβασμός, ισότητα και εμπιστοσύνη θα έλεγα με βεβαιότητα ότι είναι τα θεμέλια. Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ισορροπία θα συνεισφέρουν τα μέγιστα ώστε η γυναίκα-επιχειρηματίας να μπορεί να αναπτυχθεί στα πρώτα επαγγελματικά της βήματα.
Είναι σημαντικό επίσης να προσδιορίσουμε την έννοια της “καλής” επιχειρηματία. Θεωρούμε αυτονόητη την κατάρτιση στον κλάδο της, οπότε αν αναφερόμαστε σε μία επιχειρηματία με ηγετικές ικανότητες, σίγουρα χρειάζεται στρατηγικές δεξιότητες. Επίσης, η αντιληπτική ικανότητα είναι αναγκαία ώστε να προλαμβάνει τις ραγδαίες εξελίξεις στον κλάδο της καθώς και δυναμική για να ξεπερνά τον ανταγωνισμό. Αναγκαία η υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, η ευαισθησία στα κοινωνικά ζητήματα και η διάθεση προσφοράς ώστε να προβάλλει την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Αλλά και η καινοτόμα σκέψη και η ικανότητα προσαρμογής απαραίτητη στο σύγχρονο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, χωρίς να λησμονείται η δυνατότητα βέλτιστης διαχείρισης των διατιθέμενων πόρων. Με το συνδυασμό όλων, προσεγγίζουμε την ιδανική επιχειρηματία του σήμερα. Συνθήκη εφικτή, εφόσον δημιουργούμε ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης, με κατανόηση και σεβασμό.

2. Πού δραστηριοποιείται ο όμιλος «SCG – SUPER CRETA GROUP» τον οποίο συνδιοικείτε;
Ο Όμιλος επιχειρηματικά δραστηριοποιείται από το 2005 στον τομέα της ενέργειας και των υγρών καυσίμων μέσω της “Super Creta Gas ” και από το 2022 καινοτομεί στον χώρο των λιπαντικών και ορυκτελαίων με την αποκλειστική δημιουργία και διάθεση της “premium” σειράς προϊόντων με την επωνυμία “GiNiT-Oil, μία σειρά που φέρει την προσωπική μου υπογραφή και επιμέλεια.
Οι δραστηριότητες του Ομίλου εξελίσσονται στον τομέα του τουρισμού μέσω της “Super Creta Suites” και της στρατηγικής τοποθέτησης και ανάδειξη της “Smart Authentic Hellenic Philoxenia” σε επιλεγμένα τοπόσημα της Χώρας μας καθώς και της εστίασης μέσω των “Kudos Café”, αλλά και της διοργάνωσης “optimum” εκδηλώσεων, συνεδρίων και στρατηγικού επιπέδου δράσεων επικοινωνίας μέσω της “Super Community Group”.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι στόχος μας είναι το “Kudos Café”, στη ΒιΠε Ηρακλείου, να εξελιχθεί σε ‘hub” συζητήσεων, δράσεων και δικτύωσης μεταξύ ανθρώπων, προϊόντων και υπηρεσιών. Θα χαρώ να κάνουμε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο μέλλον, για όσα σχεδιάζονται να γίνουν στο ‘Kudos” εντός του 2024, σε συνεργασία με την “Super Community Group”.

3. Ποια είναι τα δυνατά σημεία του ομίλου;
Στον όμιλο SCG, το επίκεντρο συνιστά ο Άνθρωπος. Αφενός παρακολουθούμε αυστηρά την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, αφετέρου επιδιώκουμε να καλύπτουμε ολιστικά την ανάγκη του ανθρώπου που μας επισκέπτεται. Στόχος μας είναι να ενημερώνουμε συνεχώς τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται, στα θέματα που τους απασχολούν.
Εξίσου σημαντική είναι η έμφαση που δίνουμε στην απασχόληση των γυναικών. Εξασφαλίζουμε την ισότιμη αμοιβή, με βάση τα αποτελέσματα τους και όχι στερεοτυπικές αντιλήψεις και θωρακίζουμε το περιβάλλον ενεργής συμμετοχής τους, επενδύοντας στο μέλλον τους.
Οι γυναίκες του Ομίλου μας, δρουν σε ένα ισότιμο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και με αυτόν τον τρόπο, αποδίδουμε υπεραξία στην επιχείρηση μας.
Επίσης, έχουμε θέσει ως βασικό στόχο να υποστηρίζουμε μικρούς παραγωγούς και συνεργάτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συνεργασία μας με τη WISE Greece, έναν φορέα που στηρίζει μικρούς παραγωγούς με κοινωνικό αντίκτυπο παράλληλα. Στην “Kudos Café” έχουμε ειδικό χώρο για τα προϊόντα των παραγωγών αυτών. Επίσης συνεργαζόμαστε με τοπικές επιχειρήσεις για πρώτες ύλες στα προϊόντα μας. Ενδεικτικά, οι στολές των συνεργατών μας δημιουργήθηκαν εξολοκλήρου, από το κρητικό εργαστήρι υφαντικής ‘Klotho”.
Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και επιδιώκουμε να λειτουργούμε ως κόμβος δικτύωσης μεταξύ παραγωγών, προϊόντων, υπηρεσιών και καταναλωτών.

4. Το βιογραφικό σας είναι εντυπωσιακό. Γνωρίζατε από μικρή ποιον τομέα θα ακολουθήσετε;
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ειλικρινώς με τιμούν.
Η αλήθεια είναι ότι από μικρή γνώριζα ότι ήθελα να θέτω στόχους και να αγωνίζονται ώστε να θωρακίζομαι και αυτοί να τελεσφορούν. Να σπουδάσω, να δημιουργήσω κάτι δικό μου, να γνωρίσω ανθρώπους, να συμμετέχω σε δίκτυα, να προσφέρω στην κοινωνία των πολιτών, όπως εγώ την ονειρεύτηκα. από μικρή έμαθα ότι η δύναμη μας είναι η Γνώση μας.
Σημαντικοί άνθρωποι, διασταυρώθηκαν στον δρόμο της ζωής μου, οι οποίοι άμεσα ή έμμεσα, με επηρέασαν θετικά και καθόρισαν την επαγγελματική μου ανάπτυξη.
Οι σπουδές και η επαγγελματική μου εμπειρία από το 2001 στο τραπεζικό χώρο, μέσω της εξέλιξης μου στη Λαϊκή Τράπεζα αρχικά και στην Alpha Bank εν συνεχεία καθώς και οι θέσεις υψηλής ευθύνης, συνέδραμαν στην ικανότητα ανάλυσης στρατηγικών πληροφοριών, αξιολόγησης κινδύνων και λήψης των καταλληλότερων αποφάσεων, ώστε με αυτοπεποίθηση να εισέλθω στον χώρο του «επιχειρείν».
Πλέον, μία βασική αποστολή μου είναι να ενδυναμώνω άλλες γυναίκες σε θέματα Επιχειρηματικής Ηγεσίας και Προσωπικής Ανάπτυξης.

5. Σε τι επίπεδο πιστεύετε βρίσκεται η γυναικεία επιχειρηματικότητα;

Αν παρατηρήσατε, στην τελευταία απάντηση αναφέρθηκα στην “Επιχειρηματική Ηγεσία” και όχι στη “Γυναικεία Ηγεσία”.
Όραμα όλων των γυναικών που κατέχουν θέσεις ευθύνης, είναι να δούμε τον επιθετικό προσδιορισμό “γυναικεία” στις έννοιες επιχειρηματικότητα και ηγεσία, να εξαλείφεται από τον δημόσιο διάλογο. Στόχος μου είναι η ισότιμη πρόσβαση στην Επιχειρηματικότητα και την Ηγεσία, με βάση τις ικανότητες και τα αποτελέσματα. Ανεξαρτήτως φύλου.
Η ερώτησή σας είναι σημαντική και είναι προς τιμήν σας που τη θέτετε. Εύχομαι να την επαναλαμβάνετε στο δημοσιογραφικό σας ρόλο. Διαπιστώνεται ότι η επιχειρηματικότητα σήμερα, έχει κάνει ελπιδοφόρα βήματα προς τους επιθυμητούς στόχους. Γυναίκες ανοίγουν δικές τους επιχειρήσεις, στελεχώνουν θέσεις ευθύνης, διαπρέπουν με επιτεύγματα, βραβεύονται και εμπνέουν την επόμενη γενιά.
Έχουμε ωστόσο πολύ δρόμο ακόμα, αν θέλουμε να εξαλείψουμε τις ανισότητες και τα στερεότυπα.
Όλοι μαζί μπορούμε να συνεισφέρουμε στον τρόπο με τον οποίο ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος, μπορεί́ να επηρεάσει προς το συλλογικό καλό και τη θεσμική θωράκιση των γυναικών. Οι νέες στρατηγικές οφείλουν να προσαρμοστούν ως προς τις προϋπάρχουσες αξίες, στάσεις και κίνητρα, με μικρότερο κόστος. Δεν είναι ούτε πολύ αργά, ούτε ανυπέρβλητο το πρόβλημα.

Αν θέλουμε να εξαλείψουμε τον όρο “γυναικεία επιχειρηματικότητα” και να μιλάμε απλώς για “επιχειρηματικότητα γυναικών”.

 

 

6. Πόσο θέλετε με τη δράση σας να αποτελέσετε σύμβολο και να βοηθήσετε και άλλες γυναίκες να προοδεύσουν;

Θα μου επιτρέψετε να αφήσω στην άκρη τη λέξη “σύμβολο” γιατί ως γυναίκες-σύμβολα η σύγχρονη ελληνική Ιστορία έχει αναδείξει σπουδαίες προσωπικότητες. Κρατώ όμως την ευγένεια της ερώτησής σας.
Στόχος μου σαφώς και δεν είναι η άνευ αξίας προβολή και δράση μου ή η εκπλήρωση ματαιόδοξων φιλοδοξιών. Αλλά η ουσιαστική και με έργο συνεισφορά μου στην κοινωνία των πολιτών. Ειδικότερα η θωράκιση των γυναικών. Συμμετέχω με κάθε τρόπο σε δράσεις και ενέργειες που περιστρέφονται γύρω από την ενδυνάμωση των γυναικών και είμαι διαθέσιμη πάντα ώστε να έρθω σε επαφή με ανθρώπους που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα.
Όραμα μου, μια νέα επιχειρηματική κουλτούρα. Με ισχυρά θεμέλια. Στην οποία οι γυναίκες όχι μόνο θα έχουν διασφαλισμένο το αυτονόητο, τις ίσες ευκαιρίες, αλλά θα είναι εφικτό να διεκδικούν ενεργά το μέγιστο, το απόλυτο. Να αποτελούν σημαντικά μέλη του σκληρού πυρήνα του μηχανισμού λήψης αποφάσεων.
Αν καταφέρω έστω και μία γυναίκα να την εμπνεύσω και να την ενθαρρύνω να σταθεί δυναμικά στα πόδια της και να κυνηγήσει τα δικά της όνειρα, τότε για εμένα αυτό είναι επιτυχία.

7. Τι σημαίνει για εσάς το «SILVER» Βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» που παραλάβατε το 2021;

Μας τιμά ιδιαιτέρως το βραβείο που παραλάβαμε από τη συντονιστική Επιτροπή των Βραβείων για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο του 6ου «ΔΥΟ Forum», ενός θεσμού που έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα από το 2016 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ζάππειο Μέγαρο.
Μας τιμά διπλά, εάν ληφθούν υπόψιν τα κριτήρια της εν λόγω επιτροπής, τα οποία αφορούν στο οικονομικό μέγεθος και στη θέση της εταιρείας στον επιχειρηματικό χώρο, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων, στον βαθμό καινοτομίας, στο εργασιακό περιβάλλον, στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και στην ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές.
Είναι μία ηθική αναγνώριση αλλά και υπενθύμιση της ευθύνης που φέρουμε εντός του κοινωνικού συνόλου που λειτουργούμε και των ανθρώπων που υπηρετούμε. Η κοινωνική ευθύνη είναι βασικός πυλώνας της δράσης μας.

8. Σας απασχολεί ο πολιτισμός, οι τέχνες, η ιστορία και πώς δραστηριοποιείστε σε αυτούς τους τομείς;

Με σεβασμό, στέκομαι σταθερά αρωγός στην κοινωνία των πολιτών σε τομείς όπως η Παιδεία, ο Πολιτισμός, η Ιστορία, οι Τέχνες και ο Αθλητισμός και συμμετέχω ενεργά ως μέλος στις δράσεις του «ΑΞΙΟΤΗ», ενός επιστημονικού, ΜΗ κερδοσκοπικού φορέα προβληματισμού και διαλόγου και έμπρακτης δράσης για την προαγωγή των αρχών και των κανόνων της αξιοκρατίας καθώς και του εκσυγχρονισμού στη δημόσια διοίκηση, στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία.
Ενδεικτικά σας αναφέρω μία εξαιρετική δράση που διοργανώθηκε για τον Εύζωνα σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Φέρμελη, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής και εθνικής μας κληρονομιάς, καθώς επίσης και μία ημερίδα που διοργανώσαμε “Αθλητισμός και Νέοι”, στην οποία καλέσαμε νέους αθλητές να συνομιλήσουν για τα όνειρά τους.
Στόχος μου, αξίες διαχρονικές – το παρόν και το μέλλον μας – να σφυρηλατούνται και να αναδεικνύονται μέσα από την παρουσία τους.

9. Είστε και μητέρα δύο κοριτσιών. Πως συνδυάζετε την οικογένεια και την επαγγελματική σας πορεία;
Ναι, είμαι περήφανη μητέρα δύο υπέροχων κοριτσιών.
Παρά ταύτα, οφείλω να επισημάνω τις εγγενείς δυσκολίες που αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα, η Ελληνίδα επιχειρηματίας/εργαζόμενη όταν αναλαμβάνει συγχρόνως τον Ιερό ρόλο της Μητέρας.
Η λέξη-κλειδί νομίζω πως είναι η ισορροπία. Προσπαθώ με αφοσίωση και προσήλωση. Με προγραμματισμό και όρια. Δε λέω πως δεν κάνω θυσίες, ποια μάνα άλλωστε δεν κάνει θυσίες στη σημερινή καθημερινότητα; Αλλά προσπαθώ με υπευθυνότητα να μη στερηθώ τίποτα από τις κόρες μου, ούτε να τους στερήσω. Και παράλληλα, να ανταποκρίνομαι στις επαγγελματικές και κοινωνικές μου υποχρεώσεις. Και οι ίδιες άλλωστε δείχνουν κατανόηση, έχοντας εξοικειωθεί από μικρές με την έντονη καθημερινότητα μιας σύγχρονης γυναίκας.

10. Τι λέτε στις κόρες σας για το μέλλον τους και την ανεξαρτησία τους;
Να πιστεύουν στα όνειρά τους, να τα κυνηγούν. Να κρατούν τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσαν στο σπίτι μας. Να ακολουθήσουν το επάγγελμα που αγαπούν, όχι εκείνο που ορίζει η κάθε εποχή ως λαμπερό. Να είναι ανεξάρτητες οικονομικά, να πιστεύουν στον εαυτό τους.
Αναδεικνύεται καθημερινά μέσα από τις δράσεις και το παράδειγμα μας, ότι οι γυναίκες όχι μόνο δεν υστερούν σε δεξιότητες ή ταλέντο αλλά ότι είναι εδώ. Παρούσες και έτοιμες να ηγηθούν.
Μπορούν και θα τα καταφέρουν.
Άλλωστε, μπορείς να προβλέψεις το μέλλον, αρκεί να διαμορφώνεις το παρόν σου!

Συνέντευξη στην Δέσποινα Σαββοπούλου politica.gr