Ας σταθούμε δίπλα στη ΓΥΝΑΙΚΑ με κάθε μας ΜΠΟΡΩ

Όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να φτάσουμε μακριά

Ιδιαίτερα τιμητική η πρόσκληση να συμμετέχω σε μία εξαιρετική εκδήλωση όπως τα Γυναικεία βραβεία, που διεξήχθησαν στην πόλη του Ηρακλείου από την DS Partners στις 4 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.
Μια εκδήλωση που μοναδικό στόχο είχε να τιμήσει και να αναδείξει τη ΓΥΝΑΙΚΑ. Είναι πολύ σημαντική η παρούσα στιγμή. Γιατί απονέμονται βραβεία. Γιατί πρέπει να απονείμει κανείς τον δίκαιο έπαινο. Βέβαια, πέρα από τα βραβεία, η κοινωνία έχει τον τρόπο να αναγνωρίζει την οφειλή της προς πρόσωπα, τα οποία έχουν υπηρετήσει με τρόπο σημαντικό.

Η τιμή επέρχεται μόνη της μέσα από την κοινωνική αναγνώριση της προσφοράς. Στην εποχή που ζούμε, την πολύ ατομική, το να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σκέπτονται τον συνάνθρωπό τους, προσφέρουν και ενεργούν κατά αυτόν τον τρόπο είναι πολύ σημαντικό.
Σκοπός, λοιπόν, όλων μας σήμερα 8 Μαρτίου το μήνυμα ότι όλες και όλοι ΜΑΖΙ, ενωμένοι, μπορούμε να φτάσουμε μακριά. Ψηλά.

Σε κάθε κρίση ενυπάρχουν ευκαιρίες. Και τα προσωρινά εμπόδια να μετατραπούν σε εφαλτήρια προόδου. Οι γυναίκες μπορούν να αξιοποιήσουν τις σημερινές προκλήσεις και να είναι οι πρωταγωνίστριες τού αύριο. Λειτουργώ και αγωνίζομαι καθημερινά – όπως και η καθεμία από εσάς – μέσα από πολλαπλούς ρόλους: Μητέρα, επιχειρηματίας, σύντροφος, φίλη. Διαμέσου καθημερινών πιέσεων και δυσκολιών, η συνεχής προσπάθειά μας στόχο έχει να πετυχαίνουμε. Συγχρόνως όμως, είμαι αισιόδοξη για το αύριο. Έννοιες όπως η έμφυλη ανισότητα, μέχρι πρότινος, δεν υπήρχαν στον δημόσιο λόγο. Ημέρα όπως η σημερινή και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι ενδεικτικά της προόδου. Η τάση αυτή όμως ενισχύεται και από τις εξελίξεις γύρω μας. Αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση. Προκύπτουν προκλήσεις και ευκαιρίες. Παρά ταύτα, η πρόοδος παρουσιάζει αντιφάσεις.
Στη διάρκεια της κρίσης, οι γυναίκες βρέθηκαν σε δυσκολότερη θέση από τους άνδρες.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα κακοποίησης και η ενδοοικογενειακή βία, που πολλές φορές εξελίσσεται μέσα στον κύκλο της σιωπής.
Στο θέμα της έμφυλης ισότητας ακόμη αναζητούμε λύσεις, ενώ θεωρούμε ως δεδομένο ότι υπάρχει γραμμική πρόοδος στη Δύση ως προς τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.
Η Ελλάδα ειδικότερα φέρεται να έχει σημειώσει τη μικρότερη πρόοδο ανάμεσα στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες.
Η ισότητα των φύλων είναι δείκτης δημοκρατίας και κοινωνικού πολιτισμού.
Βρισκόμαστε ακόμη μακριά από τον στόχο, όμως η προσπάθεια αξίζει τον κόπο.
Οι γυναίκες δύνανται – το αποδεικνύουν καθημερινά άλλωστε – να ανελιχθούν και να πετύχουν.
Ξεχωρίζουμε εμείς οι γυναίκες.
Σκέφτομαι και δρω επιχειρηματικά πλέον των 20 χρόνων στον επαγγελματικό στίβο.
Το μέλλον, κατά την άποψή μου, ανήκει στις γυναίκες.
Και αφορά στην Πολιτεία, μέσω των κατάλληλων ρυθμίσεων, να το θωρακίσει.
Πολλοί με ρωτούν αν υπάρχουν πετυχημένες πρακτικές, συνταγές επιτυχίας.
Σεβασμός, Ισότητα, Εμπιστοσύνη και ανοιχτοί δρόμοι θα έλεγα με βεβαιότητα ότι είναι τα θεμέλια.
Θεσμική κατοχύρωση, εμπιστοσύνη και ενδυνάμωση αναγκαιούν.
Δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης, με κατανόηση, σεβασμό́ και αταλάντευτη πίστη στο “ΜΑΖΙ”, θα προχωρήσουμε δυναμικά.
Είμαι βέβαια ότι θα τα καταφέρουμε.

 

Θα είναι εύκολο; Όχι. Το χάσμα θα αργήσει να γεφυρωθεί. Οφείλουμε όμως να συνεχίσουμε. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το επίκεντρο είναι ο Άνθρωπος. Η ΓΝΩΣΗ είναι η Δύναμή μας.
Ας σταθούμε δίπλα, με κάθε μας ΜΠΟΡΩ, στη ΓΥΝΑΙΚΑ.
«Ας γίνουμε ο Άνθρωπος που θέλουμε, ας γίνουμε η αλλαγή που αναμένουμε… Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ…», θα μπορούσε να είναι το σύνθημα της σημερινής ημέρας. Η ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά είναι στάση ζωής. Η κοινωνία μας συνεχίζει να “ζυμώνεται” και από τη ζύμωση αυτή γεννάται το νέο.
Αλλά για να φτάσουμε εκεί, πρέπει να δώσουμε τη μάχη της συνέργειας, της προσφοράς. Γιατί, άλλο είναι να προσφέρεις αυτό που έχεις και άλλο να προσφέρεις αυτό που είσαι. Προσφέρεις σε αυτό που πιστεύεις. Και όταν προσφέρεις σε αυτό που πιστεύεις, ο κόσμος μοιάζει να μεγαλώνει. «Να αγαπάς την ευθύνη» έλεγε ο Καζαντζάκης.
Αφορά όλους μας.
Να πιανόμαστε από τις λέξεις και τις πράξεις.
Οι λέξεις “έχτισαν” τον κόσμο και αυτές τον συντηρούν.
Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη στον άνθρωπο.
Αυτή είναι η μοναδική σκέψη που με κάνει να αισιοδοξώ.
Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ…
«Όσο περισσότερο δίνουμε… τόσο περισσότερο έχουμε… όσο περισσότερο αγαπάμε… τόσο περισσότερο μας αγαπούν».

 

Τζίνα Τσαντρίζου, MSc. Int. Economics-Banking & Finance, Co-Founder & CEO – Super Creta Group, γενική γραμματέας Δ.Σ. ΣΕΒΠΗ, υπεύθυνη Βιομηχανίας Κρήτης ICC WOMEN HELLAS. 

Πηγή: neakriti.gr