Συμμετοχή στο Forum Women in Business | Together to the next level της ICAP CRIF

Την Τρίτη, 25/10 στο NJV Athens Plaza Hotel ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Forum Women in Business | Together to the next level της ICAP CRIF.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και δόθηκαν σημαντικές πληροφορίες για την πορεία των γυναικών στον επιχειρηματικό και επιχειρησιακό τομέα. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι, οι γυναίκες διαχρονικά διαθέτουν τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας ηγέτης όπως, η ενσυναίσθηση, η διορατικότητα, και η οργάνωση. Τέθηκαν και διατυπώθηκαν διάφορα ερωτήματα από το κοινό όπως για παράδειγμα, «πώς θα μπορούσαν οι άντρες να βοηθήσουν στην κατάρριψη των στερεοτύπων αυτών;» και «ενώ ακόμα εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση όταν τεθούν σε λίγα χρόνια ερωτήματα για non-binary και gender neutral;». Το σημερινό μοντέλο εργασίας δε θα είναι βιώσιμο για τις γυναίκες που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους, εάν δεν προάγει στην πράξη τον σεβασμό προς το διαφορετικό και την ισότητα ευκαιριών για όλους ανεξαρτήτως φύλου.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την επιχειρηματική εξέλιξη της γυναίκας, ενώ στην πραγματικότητα η ίδια πρέπει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο για να πετύχει τον ίδιο στόχο, σε σχέση με έναν άντρα. Είναι προφανές πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να ακολουθήσουν και να υιοθετήσουν οι γυναίκες. Όλοι μας, ανεξαρτήτως φύλου, οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο για την προσωπική μας εξέλιξη. Το μυστικό για να συνεχίσει μία γυναίκα να προσπαθεί είναι το κίνητρο και η εσωτερική ώθηση προς την καταξίωση. Πάθος; Ναι, αλλά δεν είναι το μόνο συστατικό για την επιτυχία. Χρειάζεται εσωτερικό κίνητρο και σκληρή δουλειά.

Ήταν χαρά και τιμή για μένα η συμμετοχή στο forum «Women in Business, Together to the next level», στο οποίο σημαντικές Ελληνίδες managers, CEO & επιχειρηματίες τίμησαν με την παρουσία τους.

Η ομιλία μου στη θεματική “Διαμορφώνοντας το Μέλλον: Υπάρχει “συνταγή” Επιτυχίας; ” θεωρώ ότι ανέδειξε τους δύσκολους δρόμους & πολλαπλούς ρόλους των γυναικείων “success stories” ενώ η εκδήλωση συνολικά ανέδειξε και τις θεματικές:

  • υπάρχουν πετυχημένες πρακτικές για την επαγγελματική ανέλιξη στον τομέα των επιχειρήσεων;
  • προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες γυναίκες μάνατζερ στο δρόμο προς την κορυφή
  • τις διαφορές της γυναικείας ηγεσίας μεταξύ του χθες και του σήμερα; Ποιες οι νέες τάσεις και αναγκαιότητες;

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της επιχειρηματικής έκδοσης «Leading Women in Business» της ICAP CRIF, η οποία φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά συνέντευξή μου, παρουσιάζοντας τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις Διοικούμενες από Γυναίκα Στέλεχος ή Επιχειρηματία και αναδεικνύει προσωπικά και εταιρικά best practices.

Η εταιρία μας «Super Creta Gas – ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ» ήταν ένας εκ των χορηγών της φετινής εκδήλωσης και θα ήθελα και με αυτή την Ευχαριστώ θερμά για την Πρόσκληση και συγχαρητήρια τόσο στον CEO κ. Νικήτα Κωνσταντέλλο όσο και στην Elena Pagona-Siori και την υπέροχη ομάδα της ICAP CRIF.

 

 

CEO κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος

Βασιλική Λαζαράκου

Σοφία Κουνενάκη Ευφραίμογλου

Από αριστερά: Λίζα Πενθερουδάκη, Γιώργος Παπαδάκης, Ευγενία Σγούτα

Ευγενία Σγούτα

 

 

 

 

Great Icap Team

Μαρία Κουμπαράκη

Δείτε την εκδήλωση: