Super Creta Gas – Παρούσα στο μεγάλο πολιτιστικό δρώμενο “Μνήμης Διά-λογοι”

Είμαστε παραπάνω από Υπερήφανοι που σταθήκαμε δίπλα -από την πρώτη στιγμή- στη ΦΕΡΜΕΛΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ και συγκινημένοι για τον τρόπο που οι Ηρακλειώτες και οι φίλοι μας αγκάλιασαν τόσο την έκθεσή της, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου που έριξε αυλαία την Κυριακή αλλά και για την άνευ προηγούμενου προσέλευση στην πολιτιστικής και ιστορικής μνήμης εσπερίδα, ΜΝΗΜΗΣ ΔΙΑ-ΛΟΓΟΙ, το Σάββατο 19 Μαρτίου, στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Η αρωγή μας -χωρίς δεύτερη σκέψη- σε αυτή την σπουδαία ανοιχτή πολιτιστική συνάντηση στόχευσε στο να συμβάλει πάνω στον αναγκαίο διάλογο, που μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει στον κόσμο των εν Ελλάδι δημιουργών και του κοινού, γύρω από την ιστορική μνήμη, την παράδοση, την πολιτιστική μας κληρονομιά και τη νέα γενιά, μέσω κοινών δράσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Υπό αυτό το πρίσμα η αλυσίδα της οικονομικής και πολιτισμικής παραγωγής είναι υπέροχο να συνυπάρχει και ιδανικά να προκύπτει αποτέλεσμα με ουσία.

 

 

 

Η εμπιστοσύνη και φιλία της εικαστικού και Προέδρου της ΑΜΚΕ ΦΕΡΜΕΛΗ, Λίζας Πενθερουδάκη και του Δρ. Λάζαρου Ριζόπουλου, οι γνώσεις και το πάθος τους για την πολιτιστική κληρονομιά, είναι τα «προσωπικά οφέλη» που αποκομίζουμε ως εταιρία, ως οικογένεια, ο σύζυγος μου και γω, από δράσεις σαν αυτές.
Αποτελεί δε, τιμή και χαρά κάθε φορά να συναντώ συνεργάτες και φίλους που μοιραζόμαστε κοινούς σκοπούς όπως αυτούς της ΑΜΚΕ ΦΕΡΜΕΛΗ, την παγκόσμια προβολή και ανάδειξη της νεοελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και της ανδρείας και λεβεντιάς των Ελλήνων στους αγώνες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

 

Η εταιρεία Super Creta Gas αλλά και εγώ προσωπικά θέλω να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ιδιαίτερα όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη βραδιά.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, στον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στις Αντιδημάρχους Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, Στέλλα Καλογεράκη- Αρχοντάκη, Ρένα Παπαδαάκη, στη ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ καθώς και στους Δήμους Ανωγείων και Μαλεβιζίου.

 

 

 

 

Ιδιαίτερη η χαρά και συγκίνηση για τη συμμετοχή του Εκδότη, Νίκου Κομν. Χατζηγεωργίου (του ομίλου Σμυρνιωτάκη), της Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, της Αγγελικής Μπαλτατζή – Επιμελήτρια της Εθνογραφικής Συλλογής της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικό Μουσείο Κρήτης & Αγροτικό Μουσείο Πισκοπιανού και του Προέδρου του Συλλόγου Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς, Νίκου Γαβριλάκη. Συγχαρητήρια στον συντονιστή του πάνελ, Φιλόλογο, Δρ. Λαογραφίας, Ανδρέα Λενακάκη.

 

 

 

 

Παρακολουθήστε όλη την εκδήλωση από το κανάλι της ΑΜΚΕ ΦΕΡΜΕΛΗ

Θερμά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο, Μαρία Ταμιωλάκη- Αλεβιζάκη, τις εξαίρετες κυρίες του ΔΣ και τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, που συνέβαλλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης με την επίδειξη 7 παραδοσιακών φορεσιών που διαθέτουν στην ιματιοθήκη του συλλόγου, τα νέα παιδιά – χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων, που παρουσιάστηκαν με 2 φορεσιές ευζώνων , 2 βρακοφόρων Κρήτης και 3 παραδοσιακές γυναικείες φορεσιές, την Κριτσώτικη, τη Σφακιανή και την Ανωγειανή.
Θερμά συγχαρητήρια στην Εύα Κουτσογιαννάκη – Πιτσικάκη και τα μέλη του εντυπωσιακού φωνητικού γυναικείου συνόλου, «Thirathen Vocal Group», τα παιδιά και τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου που μας συγκίνησαν και στον Κωνσταντίνο Δροσουλάκη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικής Κρήτης.
Πολλά μπράβο και στην λαμπερή παρουσιάστρια της βραδιάς, Νίκη Μπελαδάκη.

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς για την κοινωνική τους ευθύνη KARATARAKIS Hotels & Restaurants Olive Green Hotel , Sweet-House.gr, Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός , Androidus Project Tank , ΚΟΙΠΟΔΙ Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων Δ. Χερσονήσου και στους Χορηγούς Επικοινωνίας | ΚΡΗΤΗ TV neakriti.gr Ράδιο 98.4 ΘΕΜΑ Radio Κρήτης 103.1 ekriti.gr, Ψηφιακής Προβολής | Enhance Digital Agency και στην Μάγδα Κατόπη για την Επιμέλεια της εκδήλωσης, την Επικοινωνία και τις ΔΣ.