Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών – ΠΑΣΕΒΙΠΕ, την Παρασκευή 20 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου – ΣΕΒΠΗ, κ. Ελευθέριο Αντωνακάκη και Α’ Αντιπρόεδρο του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, παρευρέθηκα στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του κτηρίου στην Αριστοτέλους 27.
Στην κλειστή συνεδρίαση, που αφορά μόνο τα μέλη του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, έγινε ο απολογισμός του ΔΣ (Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ 2021, Οικονομικός απολογισμός 2021 & ΕΚΕ, Έγκριση προϋπολογισμού 2022, Απαλλαγή μελών ΔΣ) και παρουσιάστηκε η νέα ατζέντα θεμάτων και η διεύρυνση του πεδίου δράσης του ΠΑΣΕΒΙΠΕ (Προτάσεις καταστατικών αλλαγών, Θέσεις – προτάσεις μελών, λοιπά θέματα)
Ακολούθησε ανοικτή εκδήλωση με θέμα το ενεργειακό και τις υποδομές εντός των ΒΙΠΕ με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη. Παρευρέθηκαν τα μέλη , οι εισηγητές, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, κ.ά. Ακολούθησε γεύμα στο ξενοδοχείο «Electra Palace Thessaloniki» και μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού, κ. Σταύρου Καλαφάτη, ορίστηκε ραντεβού του Προέδρου του ΠΑΣΕΒΙΠΕ με τον Υφυπουργό στο Υπουργείο για εξέταση και επίλυση των θεμάτων των ΒΙΠΕ.

ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Ο « Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών» με τον διακριτικό τίτλο ΠΑΣΕΒΙΠΕ, είναι μια επαγγελματική οργάνωση που ιδρύθηκε με σκοπό να εκπροσωπήσει τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε ΒΙΠΕ της ελληνικής επικράτειας, για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων στον χώρο όπου λειτουργούν και δραστηριοποιούνται. Το 2016 ένας αρχικός αριθμός ιδρυτικών μελών (22) υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη για τη δημιουργία του συνδέσμου και το 2017 διενήργησε εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.Το ΔΣ του ΠΑΣΕΒΙΠΕ είναι επταμελές και εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση. Η θητεία του διαρκεί δύο χρόνια. Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά τις εκλογές της 27/6/2021 είναι η εξής:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Πρόεδρος – Μαντάς Πέτρος (ΒΙΠΕ Πάτρας)
2. Α’ Αντιπρόεδρος – Αντωνακάκης Ελευθέριος (ΒΙΠΕ Ηρακλείου)
3. Β΄ Αντιπρόεδρος – Γιαννίτσης Γεώργιος (ΒΙΠΕ Λαμίας)
4. Γενικός Γραμματέας – Γραβουνιώτης Παρασκευάς (ΒΙΠΕ Ροδόπης)
5. Αναπληρωτής Γραμματέας – Πολυζωίδης Αναστάσιος (ΒΙΠΕ Σίνδου)
6. Ταμίας – Αλκιβιάδης Ζιάκας (ΒΙΠΕ Λάρισας)
7. Έφορος – Δημητρόπουλος Γεώργιος (ΒΙΠΕ Τρίπολης)
8. Αν. Μέλος – Παπαπαναγιώτου Κων/νος (ΒΙΠΕ Σερρών)
9. Αν. Μέλος – Αθηναίος Νικόλαος (ΒΙΠΕ Καλαμάτας)