Ένα πλούσιο διήμερο σε συναντήσεις στην 86η ΔΕΘ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης μου στην 86η ΔΕΘ ΔΕΘ Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είχα τη χαρά και τιμή να παραβρεθώ στην εκδήλωση του 2ου “Thessaloniki Metropolitan Forum”, την Παρασκευή 9/9, το πρωί, καλεσμένη του καλού φίλου και ομιλητή, State Senator Λεωνίδα Ραπτάκη. Η διοργάνωση ήταν του The Economist Economist Impact Events for Greece, Cyprus, Malta and southeast Europe και του “powergame.gr”, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκα με επιχειρηματίες και τραπεζίτες.

 

 

 

State Senator, Λεωνίδας Ραπτάκης

Γιώργος Τανισκίδης, Πρόεδρος της OPTIMA BANK

Νίκος Ξυλούρης – Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Περιβάλλοντος

 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 19:00, στα 4α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ / SEGE – Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος Σ.Ε.Γ.Ε., συναντήθηκα με καλές φίλες και φίλους επιχειρηματίες και πολιτικούς, μέλη γυναικείων επιμελητηριακών οργανώσεων, συνδέσμων και φορέων από όλη την Ελλάδα. Η άψογη διοργάνωση ήταν της Palladian Communication Specialists και της GK Media Publishing.

 

 

Το Σάββατο, 10.09., το πρωί η αξιόλογη ημερίδα του Female Founders’ Startups Cluster, του ICC Women Hellas με θέμα : «Ερευνήτριες, spin-offs & Επιχειρηματικότητα»

Η διοργάνωση ήταν του ICC Women Hellas μαζί με το Aristotle University of Thessaloniki (AUTH) και το Democritus University of Thrace – (D.U.Th.), καθώς και με τη βοήθεια του egg – enter.grow.go στη Θεσσαλονίκη.

8 τεχνολογικά καινοτόμες ερευνητικές ομάδες, που ηγούνται καθηγήτριες, από διαφορετικούς κλάδους (#medtech#biotech#ICT#agritech#construction και #edtech)
«μετατράπηκαν» σε 8 investable spin-offs, έτοιμες να δεχθούν χρηματοδότηση για τα επενδυτικά τους πλάνα. Μείναμε όλοι και όλες εντυπωσιασμένοι από το pitching – την παρουσίαση των επιχειρηματικών / ερευνητικών ιδεών των καθηγητριών, επικεφαλής των ερευντητικών ομάδων, μεταξύ των οποίων και αυτή της Ekaterini Chatzaki του Δ.Π.Θ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στη συμβουλευτική επιτροπή της spin-off ABCureD Δ.Π.Θ. της οποίας ηγείται.

Στις 13:30 διοργανώθηκε η εκδήλωση του ΣΕΓΕ “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Διπλωματία”, με την υποστήριξη του Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της οποίας υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ ICC WOMEN HELLAS και ΣΕΓΕ

Τέλος, από νωρίς το απόγευμα βρισκόμουν στα περίπτερα της ΔΕΘ για συναντήσεις (εκπροσωπώντας τον ΣΕΒΠΗ – ΕΑΗΙΑ ), μεταξύ των οποίων και του ΓΕΣ όπου είχα την τιμή να συνομιλήσω με τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Γιώργος Τζέιμς Τσούνης – Αμερικανός Πρέσβυς

Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης – Αρχηγός ΓΕΣ

Επισκέφθηκα το ξεχωριστό περίπτερο της τιμώμενης χώρας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αργότερα παραβρέθηκα στην ομιλία του Πρωθυπουργού.