Εγκαίνια του Προγράμματος «Πρωτοβουλία» – μια συνεργασία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και φορέων της πολιτείας με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρευρέθηκα στα εγκαίνια και στην παρουσίαση του προγράμματος «Πρωτοβουλία» του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καλεσμένη της κας. Λίνας Τσαλνταμπάση, του ΣΕΓΕ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία» που φέρει την σφραγίδα της κας. Βάσω Κόλλια, είναι μια συνεργασία της Αρχιεπισκοπής και φορέων της πολιτείας με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

 

Η εκκλησία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή στερεοτυπικών αντιλήψεων και νοοτροπιών και να συμβάλει στην πραγματική και ουσιαστική ισότητα των φύλων. Και τι πιο ουσιαστικό όταν η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέσω του προγράμματος προσεγγίζει την Κοινωνία των Πολιτών.
Στην εκδήλωση εγκαινίων παρευρέθηκαν οι : Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος ήταν μεταξύ εκείνων που υπέγραψαν την Ιδρυτική Πράξη της «Πρωτοβουλίας», Γιώργος Δημόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Άννα Ροκοφύλλου, Αντιδήμαρχος Αθηνών, Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας, Βάσω Κόλλια, Λίνα Τσαλταμπάση εκπροσωπώντας τον ΣΕΓΕ και Ανώτατα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Θεωρώντας ότι οφείλουμε να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια επίλυσης κοινωνικών θεμάτων, όπως αυτό της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο δυστυχώς βρίσκεται σε έξαρση, ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση και εύχομαι θεάρεστο έργο στους συντελεστές του προγράμματος.