«Το Επιμελητήριο Μπροστά» | Z.Tσαντρίζου – Υποψήφια Τοπικής Διοίκησης & Υποψήφια ΣτA

«Το Επιμελητήριο Μπροστά»

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητά μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου,

Ως ενεργή πολίτης, επιστήμονας και επιχειρηματίας της πόλης του Ηρακλείου, εργάζομαι καθημερινά με αμέριστη διάθεση, προσβλέποντας στο καλύτερο αύριο. Στο εν λόγω πλαίσιο και με αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου και διεκδικώ την εμπιστοσύνη σας, στις επερχόμενες εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

Συνιστά τιμή για μένα, η πρόταση να συμμετέχω ως υποψήφια με την Παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι» σε τοπικό επίπεδο αλλά και Πανελλαδικά με την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (ΑΚΙΟΕ) για την ανάδειξη της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ), ενός φορέα, που κατά τη μακρόχρονη ιστορία του, υπηρετεί την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Συντάσσομαι, με καταξιωμένους και αξιόλογους επιστήμονες, με κοινό όραμα την ανάδειξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε ισχυρό θεσμό της Ελληνικής Οικονομίας. Κύρια προσπάθεια μου η ενίσχυση – μέσω των θεσμικών οργάνων – της προστιθέμενης αξίας των μελών του Επιμελητηρίου.

Μέρος του πλάνου που έχει καταρτιστεί και ως άμεση προτεραιότητα, αναφέρονται οι κάτωθι στόχοι:

 • Εκπόνηση μελετών – ερευνών περιφερειακής εμβέλειας.
 • Ενίσχυση του θεσμού του Mentoring και καθιέρωση Μητρώου Μεντόρων.
 • Λειτουργία του Παρατηρητηρίου Κρητικής Οικονομίας.
 • Καθιέρωση ετήσιου Οικονομικού Συνεδρίου.
 • Διοργάνωση σεμιναρίων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των μελών μας.
 • Η μέγιστη εκπροσώπηση του ΟΕΕ σε επιτροπές και συμβούλια πανελλαδικά.
 • Επέκταση των προγραμμάτων και των παροχών για τα μέλη.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο οφείλει:

 • Να πρωτοστατεί στο οικονομικό γίγνεσθαι ως επιστημονικός φορέας
 • Να αναπτύσσει την οικονομική σκέψη και να ενθαρρύνει τον προβληματισμό.
 • Να συμβουλεύει και να εκπαιδεύει την κοινωνία και τη νέα γενιά.
 • Να λειτουργεί ελεγκτικά-συμβουλευτικά της δημόσιας διοίκησης, με παρεμβάσεις, γνωμοδοτήσεις, προτάσεις και λύσεις.
 • Να προάγει την επιχειρηματικότητα, να καταπολεμά την γραφειοκρατία, να υποστηρίζει την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, και να συνδράμει στην  αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

 

 

 

 

 

Με οδηγό και φάρο τις αξίες, χωρίς συστημικές αγκυλώσεις, ας δυναμώσουμε το Επιμελητήριο, με τη δική μας μαζική συμμετοχή και ψήφο.

Όλοι μαζί, με νέες ιδέες, γνώση και κυρίως με πίστη στις δυνατότητες του «επιχειρείν» και κυρίως των Ανθρώπων, θα εργαστούμε για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και καινοτόμο Οικονομικό Επιμελητήριο.

Διεκδικώ τα συμφέροντα μας με ανθρωποκεντρική εμβέλεια, προκρίνω τη γυναικεία συμμετοχή και υποστηρίζω τη δυναμική ένταξη των νέων.

Προσκαλώ όλους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Με σεβασμό στις προτάσεις και ιδέες σας, να δημιουργήσουμε ΜΑΖΙ μια πρότυπη οικονομική κοινότητα.

Είμαι βέβαια ότι θα τα καταφέρουμε.

Με εκτίμηση,

Ζηνοβία Τσαντρίζου

MSc. (Hons) Int. Economics – Banking & Finance

Co-Founder & CEO Super Creta Group

Γενική Γραμματέας Δ.Σ. ΣΕΒΠΗ

Υπεύθυνη Βιομηχανίας Κρήτης/ ICC WOMEN HELLAS

 

 

 

Ζηνοβία (Tζίνα) Τσαντρίζου

Co-Founder & CEO – Super Creta Group (SCG)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Κρήτη των Ανθρώπων της.

Είμαι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων του University of Kent και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με διάκριση στη Διεθνή Οικονομία, Χρηματοοικονομική και Τραπεζική από το Cardiff University, ενώ άσκησα το επάγγελμα της οικονομολόγου και της αναλύτριας επί 20 συναπτά στη Λαϊκή Τράπεζα (Όμιλος Πειραιώς) και στην ALPHA BANK με θέσεις ευθύνης στις Μεγάλες Επιχειρήσεις και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Νησιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 2015, συνδιοικώ τον ‘Ομιλο “SCG – SUPER CRETA GROUP”,  ο οποίος δραστηριοποιείται από το 2005 στον τομέα της ενέργειας και των υγρών καυσίμων με τη “Super Creta Gas”, στον χώρο των λιπαντικών και ορυκτελαίων με την “premium” σειράς προϊόντων “GiNiTOil”, στον τομέα του τουρισμού με τη “Super Creta Suites”, στην εστίαση μέσω των “Kudos Café”, αλλά και της διοργάνωσης “optimum” στρατηγικού επιπέδου δράσεων μέσω της “Super Community Group”.

Συμμετέχω ως μέλος στις διεργασίες του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου – (ΕΒΕΗ) και στο International Chamber of Commerce – ICC Hellas για την προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου ενώ στις δράσεις του ICC Women Hellas είναι υπεύθυνη για το τμήμα Βιομηχανίας στην Κρήτη.

Είμαι ενεργό μέλος του «οικοσυστήματος» για την ενδυνάμωση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και Ηγεσίας, με συμμετοχή σε ποικίλα επιχειρηματικά συνέδρια. Επίσης, είμαιι μέλος του γυναικείου σωματείου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΕΣ» και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού “Women in Business and Science” και του «ΑΞΙΟΤΗ».  Σήμερα, δραστηριοποιούμαι ως εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. του ΣΕΒΠΗ και Υπεύθυνη Εξωστρέφειας.

Στόχος μου, αξίες διαχρονικές – το παρόν και το μέλλον μας –  να σφυρηλατούνται και να αναδεικνύονται μέσα από την παρουσία τους. Είμαι παντρεμένη και μεγαλώνω όμορφα μαζί με τις δύο μου κόρες, τη Δήμητρα και τη Ραφαέλα.